Bremenna1

Bremenna1

Състоянието на бременната жена остава критично

През изминалата вечер се е наложила повторна интервенция, а състоянието на Станислава през следващите дни остава да е критично, обясни лекуващият я лекар доц. Андонова.

"Днес тя е със стабилни жизнени показатели и контактна, но все още състоянието и е критично и непрекъснато наблюдение”, каза медикът, информира БГНЕС. Тя подчерта, че следващите няколко дни ще са критични и има опасност от усложнения, но тя се надява да преминат през този критичен период. „Борбата за спасяването на живота на Станислава Христова се води от водещите специалисти денонощно, ежедневно по няколко пъти сме в контакт с близките и даваме информация за състоянието, тъй като то е критично", подчерта доц. Андонова.
Благодарност за екипите отправи днес и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, която бе във Варна. Тя подчерта, че лекарите от първия ден, от 7 май са до леглото на младата жена и се борят и за нейния живот и за живота на бебето й. Здравният министър припомни ангажимента си да се осигури финансиране.
27-годишната Станислава изпадна в кома след два мозъчни кръвоизлива, получени в рамките на 20 дни. На 9 април младата жена получила първия си инсулт, заради който е била настанена в терапевтичното отделение на лечебното заведение, а в последствие - преместена в Неврология. След прегледите станало ясно, че кръвоизливът е на възможно най-лошото място - зад лявото око, разказа бащата на момичето Красимир Димитров. Станислава е била съвсем адекватна, в съзнание и се е чувствала добре. Лекуващите я лекари обаче обяснили на близките й, че могат да се намесят, но не дават никакви гаранции за бъдещото й състояние, ако я оперират. Операцията можела да доведе до загуба на зрение, впоследствие и на говора на жената. Съществувал риск и от пълна парализа, както и от смърт. 

Днес+