_DRM1486

_DRM1486

Съветникът Христов: Жалбите на бургазлии на сайта на общината за член на временната Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси в ОбС - Бургас, както и за член на две постоянни комисии - Комисията по транспорт и Комисията по устройство на територията. В предишния ОбС Димитър Христов също участва в работата на Комисията по устройство на територията.

Семеен, с две деца.
- Г-н Христов, това е вторият Ви мандат като общински съветник в местния парламент на Бургас. Какво от поетите предизборни обещания към избирателите в общината ще успеете да изпълните през следващите четири години?
- Един от акцентите в предизборната кампания на БДЦ бе отваряне на общинската администрация за гражданите. Това ще го внеса като докладна записка в Общинския съвет и се надявам да бъда подкрепен от колегите в местния парламент.
Отварянето на администрацията в услуга на гражданите касае начина на организиране и провеждане на обществените обсъждания, които Общината е длъжна да прави, към жалбите на гражданите, въобще към всичко, което касае пряко бургазлии. 
Ще улесним много комуникацията, ако цялата тази информация бъде качена на сайта на общинската администрация и всеки да може да види в кой ден и час е входирана жалба, искане, питане от страна на гражданите, кой отговаря за решаването на дадения казус и в какъв срок трябва да бъде получен отговорът и ако няма такъв, защо няма.
- Смятате ли, че ще получите подкрепата на мнозинството от партия ГЕРБ при гласуването на тази докладна записка?
- Надявам се. Колегите от опозицията, с които направихме една група - това са съветниците от Реформаторския блок, застават зад тази моя идея.
- А останалите съветници от опозицията?
- И те би трябвало да ме подкрепят, защото това е в полза на всички. Така че специално с тази докладна записка не би трябвало да има проблем при разглеждането й и приемането й.
- Какъв ще бъде вашият ангажимент като член на двете постоянни комисии, в които сте в Общинския съвет?
- Нека да мине малко време, да заработим на пълни обороти. Засега нещата вървят по старому с преобладаващо участие на групата на ГЕРБ. Каквото те предложат, това се приема.
- Ще има ли възможност в този местен парламент опозицията да бъде по-хаплива?
- Съмнявам се.
- Мнозинството, с което ГЕРБ разполага в ОбС - Бургас (партията има 29 съветници-  б.а.), не прави ли лоша услуга на самите управляващи?
- Най-вероятно, но това е разпределението в момента в Общинския съвет. Така е решил избирателят, така ще бъде през следващите четири години. Както каза и колегата от НФСБ Ангел Божидаров по време на заседание на комисията: "Дори и аз вече не съм такъв, какъвто бях, щом хората са решили така - глас народен, глас Божий".
- Вече минаха първите заседания на постоянните комисии. Какви са входираните докладни записки, които обсъждате?
- Ще се побратимяваме с град Ла Сейба в Хондурас. Това е предложението на Георги Дракалиев. Другите теми, по които дебатирахме в комисиите, са - жалба от живеещи на улица "Морска" за очакваното отваряне в посока улица "Булаир" и строежа на входа на Морската градина срещу Флората. Според живеещите на улица "Морска", дърветата са изрязани неправомерно. Улицата ще се отвори към "Булаир" и ще има обособени паркоместа, това предвиждат действията на общината.

Галерия