С 4 златни и 3 сребърни медали танцьорите обогатиха витрината на Детски балетен театър Капка. Снимки ДБТ Капка

С 4 златни и 3 сребърни медали танцьорите обогатиха витрината на Детски балетен театър Капка. Снимки ДБТ Капка

Балерините от Детски балетен театър "Капка" завоюваха няколко медала на 15-ото издание на националния танцов конкурс за класически балет, характерни и съвременни танци "България танцува", който се провежда в Димитровград. Те спечелиха 4 златни и 3 сребърни медали в раздел "Класически танц". Стипендия за отлично представяне в раздел "Класически танц" бе присъдена на младата балерина Рая Чакърова.

Освен тези награди, Детски балетен театър "Капка" и г-жа Капка Роглева получиха и специална награда – Купата на Министерство на образованието и науката.

Ръководители и педагози на ДБТ "Капка" са Капка Роглева и Галина Калчева.

Поради пандемичната обстановка конкурсът се проведе онлайн. В програмата му взеха участие 1300 участника в 49 състезателни категории и 3 танцови стила – класически балет, характерни и съвременни танци. Състезанието продължи 2 дни, като представи 461 танцови изпълнения на 40 танцови колектива от България.

Конкурсът се организира от Общински център за танцово изкуство "Галаксико" с подкрепата на Община Димитровград и Министерство на образованието и науката.

Детски балетен театър "Капка" можете да гледате на живо на 12-ти декември от 19.00 ч. в залата на Бургаска опера. Театърът ще представи своята богата продукция, както и изпълнения на звездите на българския балет  Марта Петкова и Никола Хаджитанев, Иванина Иванова, Полина Иванова и Даниел Тичков.

Галерия