Шествието ще тръгне от катедралния храм във Варна. Снимка Архив Черноморие-бг

Шествието ще тръгне от катедралния храм във Варна. Снимка Архив Черноморие-бг

Варна ще отбележи националния празник на страната - 3-ти март с поредица от събития. Те ще започнат в 10:00 часа с тържествено вдигане на националното знаме на площад "Св. св. Кирил и Методий". В 10:15 часа ще тръгне шествие от катедралния храм "Успение Богородично" до паметника на Граф Игнатиев, където ще бъдат поставени венци и цветя. В 10:40 часа шествието ще поеме от паметника по булевард "Княз Борис I", по булевард "Сливница" до Мемориалния паметник на украинските войни, Морска градина, където в 11.00 часа ще бъдат поставени венци. Оттам шествието ще продължи до Паметника на руските воини в Морската градина, където ще бъде извършено поклонение, полагане на венци с военен ритуал.

В 13:30 часа е началото на тържеството и ритуала с полагане на венци и цветя пред Мемориала на руските воини освободители в местността "Терасите" в район "Владислав Варненчик".

В 18:00 часа започва празничен концерт-спектакъл "Свободна България" във Фестивален и конгресен център при вход свободен, а началото на тържествената заря проверка е от 19.30 часа на входа на Морската градина.