Финалът на конкурса е на 23-ти март. Снимка Николай Христов

Финалът на конкурса е на 23-ти март. Снимка Николай Христов

Търсят най-красивата омъжена бургазлийка. Конкурсът "Мисис Бургас'2023 г." ще се проведе по традиция през март в навечерието на християнски празник Благовещение. Записванията на желаещите дами да се впуснат в това невероятно изживяване вече започнаха. Всяка жена, която има желание да участва в надпреварата за най-красива омъжена жена на Бургас, може да направи заявка на електронната поща на конкурса, както и чрез официалната страница на конкурса във Фейсбук - "Мисис Бургас". Записванията продължават през месеците Януари и Февруари. При заявяване на участието си в конкурса, дамите трябва да предоставят кратка характеристика за себе си, снимки и актуален телефон за обратна връзка. След изтичане на срока за кандидатстване, с допуснатите до кастинг ще се свържат от екипа на "Мисис Бургас" и дамите ще бъдат поканени на среща, на която ще бъдат разяснени условията на конкурса, както и отделните етапи на провеждането му.

Както всяка година "Мисис Бургас" има своята социална кауза. В поредното издание на конкурса, който през 2023 г. ще се проведе за осма поредна година, участничките ще бъдат обединени отново в полза на бургаските майки. Каква точно ще бъде каузата, зад която ще застане "Мисис Бургас'2023 г.", организаторите засега пазят в тайна. След приключване на кастингите за конкурса официално ще стартира и социалната кампания.

През годините на провеждане на конкурса, дамите участнички и финалистки, успяха да помогнат на семейства с репродуктивни проблеми, на жени, борещи се с тежки онкологични заболявания, организираха кампания за превенция срещу рак на гърдата, помогнаха на социално слаби семейства и деца от уязвими групи и др.

Финалът на конкурса е на 23-ти март от 19.00 часа.