Татяна Лолова и Георги Тошев разглеждат заедно изложбата на Ани Петрова

Татяна Лолова и Георги Тошев разглеждат заедно изложбата на Ани Петрова

Татяна Лолова предаде на живо откриването на изложбата на Ани Петрова, озаглавена "Фотографии на известни български личности". Гранд дамата на българския театър и кино бе сред първите, които видяха 37-те черно-бели снимки, наредени във втора зала на експозиционен център "Флора Бургас". Лолова разказа по телефона на половинката си - съпруга й Славето, какви снимки е включила Ани Петрова в изложбата си.

Татяна Лолова е в Бургас за фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест", който се организира от гранд хотел и СПА "Приморец" съвместно с Община Бургас. Актрисата е и лице на второто издание на феста.

Снимки на Лолова със Славето, на Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев са само  са част от фотосите в изложбата на фоторепортера Ани Петрова. Чрез експозицията бургазлии и гостите на града ще се докоснат до образите на известни български личности - артисти, художници, поети, режисьори, певци, музиканти. В залата на видно място са портретите на именитите бургаски и български творци - Георги Баев, Христо Фотев, Стоян Цанев, Георги Калоянчев, Досьо Досев... "хванати" от обектива на Ани Петрова. В изложбата са включени и портрети на Рангел Вълчанов, Ицко Финци, Александър Морфов, Петър Слабаков, Георги Тошев и други.

Повече от 20 години Ани Петрова лови с фотоапарата си неповторими мигове на именити български личности. Неуморна професионално, влюбена в родната култура, Ани е навсякъде в София и страната, където наш творец представя изложба, играе на сцената или релаксира в самота.

Изложбата може да бъде видяна до 21-ви октомври.

Ани Петрова е фоторепортер с опит. Години наред работеше за вестник "Новинар", до неговото закриване. В момента е част от екипа на БНР.

Галерия