Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Айтос. Снимка Архив Черноморие-бг

Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Айтос. Снимка Архив Черноморие-бг

Тежка катастрофа в Айтос е станала миналата нощ, при която са загинали мъж и двете му деца, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът е станал около 21.20 часа снощи на айтоската улица "Хаджи Димитър" срещу Държавно горско лесничейство. При десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос товарен автомобил "Волво", с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 35-годишен бургазлия поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и повреда в спирачната уредба, не могъл да спре своевременно и блъснал странично лек автомобил "Волво XC 60", с бургаска регистрация, движещ се към Провадия. Вследствие инерцията на удара, двете моторни превозни средства се блъскат в еластичната преграда (мантинела) и в близко разположени дървета в крайпътна градина.

Лекият автомобил "Волво" е управляван от 33-годишен мъж от айтоското село Речица, с който са пътували и двете му деца - 5-годишно момиченце и 8-годишно момченце. От пътния инцидент и тримата загинали на място. Пътуващата на предната дясна седалка 32-годишна жена от село Речица, съпруга на водача и майка на децата, е откарана със специализиран превоз в УМБАЛ – Бургас, където е прегледана, но отказала хоспитализация. В бургаската болница е откаран и 17-годишен младеж от айтоското село Пещерско - най-вероятно пешеходец или посетител в крайпътната градина, който е настанен в отделение "Реанимация", с опасност за живота. В същото отделение е настанен и водачът на товарния автомобил, който получил политравматизъм, фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница.

От водача на товарния автомобил е взета кръв и урина за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотични вещества. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Айтос