Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Снимка Петя Добрева

Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Снимка Петя Добрева

Във вторник през страната преминава студен атмосферен фронт. Вятърът вече започна да се ориентира от запад-северозапад, ще се усили, в Северна България до силен и с него концентрацията на сахарски прах в атмосферата бързо ще намалее. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат от 21°-22° на места в западните райони до 28°-29° в Югоизточна България, където все още ще духа умерен до силен югозападен вятър. В София максималната температура ще бъде около 21°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до бурен, временно ураганен югозападен вятър, който след обяд малко ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад, с него ще нахлува по-хладен въздух. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 8°, през деня ще се понижават.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има към края на деня и през нощта и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб и умерен югозападен вятър, който ще се усили и ще започне да се ориентира от северозапад, по-късно през деня и по южното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат от 21° по Северното Черноморие до 29° по Южното. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.