Форумът ще се проведе в аулата на корпус Медицински науки в университет Проф. д-р Асен Златаров

Форумът ще се проведе в аулата на корпус Медицински науки в университет Проф. д-р Асен Златаров

"Информационните и креативни технологии в помощ на туристическия сектор във време на КОВИД-19" е темата на форума, който ще се проведе на 15-ти май от 13:30 часа в аулата на Медицинския факултет на университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. Той ще събере на едно място водещи специалисти от здравеопазването, информационните технологии и туризма в морския град, членове на центъра за високи постижения по проект "UNITe" и представители на туристическия бранш. Целта е да се насърчи ролята на междудисциплинарното сътрудничество като основа за преодоляване кризата с COVID - 19 и последващо устойчиво развитие на важните сектори от икономиката в региона.

Събитието се организира от университет "Проф. д-р Асен Златаров" в партньорство с Регионалната здравна инспекция и Община Бургас, като част от проекта "K-TRIO 4 -  "Researchers in the Knowledge Triangle", финансиран от програмата на Европейския съюз - "Хоризонт 2020".

Туризмът е един от най-силно засегнатите сектори от появата на COVID - 19. В същото време, той съставлява най-голям дял от икономиката на Бургаска област. От огромно значение е възможно най-бързото излизане на туризма от кризисната ситуация с оглед и на предстоящия активен сезон на "Лято 2020".

В последните седмици Община Бургас съвместно с РЗИ и БАБХ започна разработването на алгоритъм от мерки, които да бъдат прилагане в хотелите. За да даде реален резултат обаче, местата за настаняване трябва да изготвят индивидуални планове за създаването на добра организация на работата. В тази връзка по време на събитието ще се дадат насоки за конкретното прилагане на мерките от експерти от здравеопазването, информационните технологии и туризма. Участниците ще представят тенденции в областта на креативните технологии, интелигентния туризъм и дигиталния мениджмънт, които да бъдат от полза на бизнеса за безпроблемно прилагане на мерките за сигурност и хигиена.