Областният управител проф.Мария Нейкова връчи плакет на Областна администрация на фиика Теодосий Теодосиев - Тео. Снимки: Черноморие-бг

Областният управител проф.Мария Нейкова връчи плакет на Областна администрация на фиика Теодосий Теодосиев - Тео. Снимки: Черноморие-бг

Учителят по физика Теодосий Теодосиев - златният Тео стана носител на Почетния плакет на Областна администрация Бургас. Отличието му връчи областният управител проф. Мария Нейкова в зала на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. На церемонията присъстваха ученици и студенти - участници в лятната лагер-школа по приложна математика и физика. Плакетът се дава във връзка с постигнати резултати в областта на подготовката на деца в областта на физиката и математиката.

Учителят по физика сподели пред присъстващите, че с проф. Нейкова се познава от близо 20 години, когато е била областен управител на Стара Загора. "Тя е първият дарител и голям приятел на нашата школа и всички започнахме да я наричаме Майка Тереза на физиката“, допълни още той.

"Много съм щастлива, че съм тук, защото виждам във вас млади хора, които искат да черпят знания от извора на знанието – учителя Теодосий Теодосиев - Тео. Той наистина е златен, защото има златно сърце, което е посветил на науката. Тео е национално, дори световно богатство, тъй като неговите възпитаници са по цял свят. Сигурно знаете, но има голяма вероятност бъдещият нобелов лауреат да е негов възпитаник“, каза областният управител проф. Нейкова и връчи почетното отличие на гениалния учител по физика за приноса му в подготовката на таланти в областта на физиката и математиката.

 

Галерия