Парите от предаданите капачки ще отидат за закупуване на реаномобил с апаратура за бебета

Парите от предаданите капачки ще отидат за закупуване на реаномобил с апаратура за бебета

Тон и половина капачки събраха за месец в "Голямото сърце", което се намира на площад "Тройката" в Бургас. Капачките са предадени в УМБАЛ-Бургас. Те ще бъдат предадени на пункт и средствата, които ще получат за пластмасата ще отидат за закупуване на реаномобил с апаратура за бебета. Събраното количество от кампанията "Да напълним Голямото сърце на Бургас" до този момент надхвърля тон и половина. Това се случи едва месец след началото инициативата на клуб "България за младите" към структурата на ГЕРБ-Бургас.

Голям принос за успеха на кампанията имат повече от 50 заведения от цялата Бургаска област. Те заявиха желание да се включат и получиха специално декорирани буркани, в които да събират капачки и да изразят съпричастността си с каузата на младите бургазлии.

Пластмасовите капачки се пускат в специална металната конструкция във формата на сърце, която е поставена за постоянно в центъра на Бургас. В нея всеки може да остави своите капачки в удобно за него време. "Голямото сърце" се превърна в една от новите атракции за снимки в градската среда, а десетки бургазлии вече запечатиха момента на предаване и се отбелязаха в социалните мрежи, споделят организаторите на кампанията.