Шеф Колев ще ръководи Кулинарната академия в Слънчев бряг. Снимки Лина Главинова

Шеф Колев ще ръководи Кулинарната академия в Слънчев бряг. Снимки Лина Главинова

Топ готвачи ще водят курсове за начинаещи в Кулинарна академия в Слънчев бряг. Обученията ще се ръководят от шеф Анатоли Колев - майстор-пицар, шеф Валентин Иванов – технологични процеси на стария и новия свят в кулинарията и шеф Ивайло Диков - майстор-пицар. Курсовете започват през март и ще се провеждат в "Робуста трейдинг център". Капацитетът на една група е 10 души, а записванията вече започнаха. Освен тримата шефове, ще има гостуващи лектори по създаване на модерна кухня, сладкарство, суши, както и в други области.

Академият е оборудвана с най-висок клас фурни и техника за приготвяне на храна. Идеята е да предложи най-модерните технологии и обучение като така помогне на ресторантьорския и туристически бизнес да предлага правилно качествения продукт, който имаме в страната.

2018 и 2019 години бяха тежки за заетите в туризма, заради недостига на кадри. Целта на Академията е да обучава кадри за нуждите на ресторантския бранш. Чрез курсовете ще се дават основни знания на начинаещи, а напредналите ще надграждат уменията си. Всеки курс е с времетраене два дни. Всеки лектор в Академията работи по свой стил и начин. "Надяваме се до две години да създадем кадри в туризма", каза шеф Антон Колев при символичния старт на Академията.

Топ готвачите направиха демонстрация как се приготвя традиционна италианска пица. Най-важното при нея е тестото. А за да е хубава пицата, то трябва да е престояло поне 48 часа, след като е било замесено. Не е без значение и начинът, по който топката тесто се превръща в блат за пица, както и пеща, в която тя ще бъде изпечена. Шеф Колев и шеф Радостин Кирязов приготвиха пица пред погледите на гостите, дошли на откриването на Академията в Слънчев бряг. Шеф Кирязов става най-добрият пицар в края на 2018 година в състезание, в което участват готвачи от 10 държави в Европа. Той замесва тогава тесто с розова вода, а за пицата използва български продукти.

Галерия