Така броят на заболелите на територията на Бургас вече са трима. Снимката е илюстративна

Така броят на заболелите на територията на Бургас вече са трима. Снимката е илюстративна

Бургаски лекар от "Бургасмед" е третият случай на корона вирус, регистриран в областта. Медикът е бил в отпуск през последната седмица, изследван е вчера и пробата е дала положителен резултат. Общият брой на контактните с лекаря в Хирургичното отделение,в което работи той са 23. 14 души, които лежат в отделението ще останат там. Никой няма да напуска или влиза в отделението. Изписаните пациети са 27 и на тях ще им бъде наложена карантина в домашни условия, каза д-р Георги Паздеров - шеф на РЗИ след заседание на Общинския кризисен щаб.

"Лекарят е настанен в Инфекциозното отделение. Има оплаквания, но е в леко състояние и е на терапия", каза д-р Бойко Миразчийски изпълнителен директор на УМБАЛ - Бургас.

Първият случай на корона вирус в Бургаско е жена на 39 години от Карнобат, която се завърна преди седмица от Банско, където е работила в заведение като готвач. Настанена е за лечение в Инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас. Вторият случай е на момиче, което се е върнало от Великобритания. Тя се лекува в домашни условия.

Всички хора, които са били в контакт с двете жени са поставени под 14-дневна карантина.

142 са болните от корона вирус на територията на цялата страна. Три са смъртните случаи. 3 са оздравелите, които да дали по две отрицателин проби и ще бъдат изписани днес. Те се си останат вкъщи с 30-дневен болничен.