Българският представител на Евровизия Виктория Георгиева е домакин на музикалния лагер. Снимки Черноморие-бг

Българският представител на Евровизия Виктория Георгиева е домакин на музикалния лагер. Снимки Черноморие-бг

Трима изпълнители, класирани за различни издания на песенния конкурс "Евровизия", създават песни край морския бряг. Това са: Виктория Георгиева - българския представител на конкурса през 2020 и през 2021 година, Бен Долич - представител на Федерална република Германия на "Евровизия'2020" и един от фаворитете за представител на страната си през 2021 година и Сийзър Сампсън - артист и композитор от Австрия, който се класира на трето място във финала на "Евровизия'2018" в Лисабон, Португалия. Те участват в първия "Black Sea Eurovision Songwriting Camp'2020", който има за цел да ги провокира да създадат нови песни, някои от които могат и да прозвучат на конкурса през следващата година. Своеобразен домакин на събитието е Виктория Георгиева, а то се провежда на територията на Приморско и Бургас. Двете морски общини си партнират в неговото провеждане.

Съорганизатор на "Black Sea Eurovision Songwriting Camp'2020" е Геновева Христова, която е и продуцент на Виктория Георгиева. В него участват и Борислав Миланов - композитор и музикален продуцент, един от авторите на българските песни на "Евровизия" през 2011, 2016, 2017, 2018 и 2020 година. Участвал в "Евровизия" като продуцент и автор на музика с изпълнители от други държави - Азербайджан, Германия, Малта, Сърбия, Македония, Австрия, както и музиканти от Швеция и Монако.

БНР - Бургас предоставя свое студио на музикантите, за да работят по време на престоя си на морския бряг. Музикалният лагер ще завърши с два концерта. На 22 август от 20:30 часа бургазлии ще могат да се насладят на изпълненията на участниците на живо и напълно безплатно на откритата сцена "Охлюва". Ден по-рано е концертът в Приморско, като началният му час е 21.00 часа.

 

Галерия