Тримата положиха клетва преди заседание на местния парламент. Снимка Община Варна

Тримата положиха клетва преди заседание на местния парламент. Снимка Община Варна

Трима нови общински съветници положиха клетва във Варна. В началото на днешното заседание на Общинския съвет Стоян Петков, Юлиян Губатов и Веселин Вешев се заклеха "във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от Варненската община и да работят за тяхното благоденствие“.

Новите съветници заеха местата съответно на Бранимир Балачев, Костадин Костадинов и Цончо Ганев, които бяха избрани за депутати в 47-то Народно събрание. За първи път влизат в състава на местния парламент.

Стоян Петков от ГЕРБ е архитект и член на варненската колегия на Камарата на архитектите. Юлиян Губатов от ПП "Възраждане" е завършил Икономически университет – Варна и работи като счетоводител. Съпартиецът му Веселин Вешев е дългогодишен състезател по вдигане на тежести, треньор и съдия. От няколко години се занимава със селско стопанство.

Юлиян Губатов е заявил желанието си да бъде включен в постоянните комисии "Финанси и бюджет", "Наука и образование" и "Транспорт", както и във ВрК "Опазване и възпроизводство на околната среда". Веселин Вешев иска да участва в работата на "Младежки дейности и спорт", "Култура и духовно развитие", "Архитектура и градоустройство", както и на "Структури и общинска администрация". Стоян Петков ще влезе в съставите на постоянните комисии "Архитектура и градоустройство", "Благоустройство и комунални дейности", "Собственост и стопанство", както и на временните "Структури и общинска администрация" и Правна комисия.

Тримата са поредните нови попълнения в Общинския съвет през тази година. По-рано членове на местния парламент станаха Емил Бояджийски, Николай Почеканов, Даниела Димова и Николай Малев.