Петя Петрова - началник на РУО - Бургас връчи отличията на учениците. Снимки ПГТ Проф.д-р Асен Златаров

Петя Петрова - началник на РУО - Бургас връчи отличията на учениците. Снимки ПГТ Проф.д-р Асен Златаров

Четирима ученици от бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" получиха награди от Регионално управление на управлине. От институцията всяка година отличават ученици с високи постижения в образованието, като част от инициативата за стимулиране на талантливите млади хора в региона. За учебната 2023-2024 година, грамота "Вярната посока" беше връчена на ученици, които са се отличили на международно и национално ниво в различни области.

Церемонията се проведе под ръководството на началника на РУО - Бургас - Петя Петрова. Тя награди учениците за техните значими постижения и усилия, които са доказателство за високото качество на образованието в Бургаския регион.

От Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" бяха отличени:

1. Райна Атанасова - призната за своите призови места в изобразителното изкуство, фотографията и танците. Райна се е доказала като многостранно талантлив ученик, активно участвайки в различни конкурси и състезания, където е спечелила множество награди.

2. Дамян Георгиев - награден за първото място на кулинарната купа на България. Дамян демонстрира високи умения и креативност в кулинарното изкуство, което му донесе престижната награда на национално ниво.

3. Теодор Панчев и Станимир Дойчев - отбелязани за техните успехи в националното състезание по професии. Теодор беше отличен в категорията "Най-добър млад готвач", докато Станимир спечели в категорията "Най-добър млад барман". Техните умения и професионализъм бяха признати от журито и доказаха високото ниво на обучение в гимназията.

Целта на тези награди е да се поощряват учениците да продължат да се развиват и да постигат още по-високи резултати в бъдеще. Те също така служат като мотивация за техните съученици, показвайки, че усилията и трудът се възнаграждават.

 

Галерия