Така изглежда поканата за премиерата на спектакъла

Така изглежда поканата за премиерата на спектакъла

Трупата* на актьора Валери Еличов ще играе премиерно новото си театрално заглавие "Жените в Народното събрание". Двете представления са планирани за 5-ти и 13-ти май в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК Бургас. Сатиричната комедия е авторска преработка на Валери Еличов по пиеси на древногръцкия комедиограф Аристофан. Режисьори на спектакъла са Валери и Олег Еличови, сценографията и музикалното оформление са на Валери Еличов, художник по костюмите и реквизита е Хюлия Петрова, а хореографията е на Мануела Костадинова.

В спектакъла играят 20 младежи от различни бургаски училища, а на 13-ти май с втората премиера трупата ще изпрати и четиримата си абитуриенти тази година – Радинела Неделчева от ГПНЕ "Гьоте", Хюлия Петрова от ПГЧЕ "Васил Левски", Тодор Иванов и Михаил Трендафилов от НУМСИ "Панчо Владигеров" - Бургас.

"Спектакълът има много ярко и съвременно послание, не само към младежите на нашия град, а, вярваме, и към широката общественост и гостите на нашия град. Въпросите за мира и войната, за демокрацията и справедливостта, за любовта и взаимното уважение между хората са основната тема на представлението", споделя ръководителят на трупата Валери Еличов.

Билетите са в продажба от 12-ти април на касата на Културен център НХК.

*Младежка театрална трупа "Валери и приятели" е към народно читалище "Асен Златаров 1940" - Бургас.