DSC_8533

DSC_8533

Цветя и музика за 15-и септември в СУ Кирил и Методий

"Св. св. Кирил и Методий". Училищният двор бе тесен да побере стотиците възпитаниците на елитната гимназия, както и дошлите десетки родители и гости на тържеството.DSC_8502 Като по часовник стартът на празника бе даден в 9.30 часа с изнасяне на училищното знаме.

"15-и септември е вълнуващ ден, ден на ново начало. Първият учебен ден ни събира отново заедно", започна обръщението си към ученици, учители и гости Снежана Няголова - директор на СУ "Св. св. Кирил и Методий".DSC_8489 Приветствие отправиха зам.-областната управителка Севдалина Турманова, секретаря на Община Бургас Божидар Кънчев, представители на Регионално управление на образованието в Бургас.

Център на школското събитие бяха първолаците. 101 момченца и момиченца, облечени като за празник, бяха поздравени с неспирни ръкопляскания и възгласи от всички. И като на всеки празник малчуганите получиха подаръци.DSC_8606 Учебните  помагала, книжки, тетрадки ги чакаха подредени на чиновете  в четирите кластни стаи, където ще се обучават през учебната 2017/ 2018 година.

Тази година прага школото прекрачиха и учениците, които ще изучават усилено изобразително изкуство. За първи път от няколко години в гимназията отново имаше успешен прием след седми клас в тази специалност.