Генералният консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе бе на първа линия пред сцената. Снимки Лина Главинова

Генералният консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе бе на първа линия пред сцената. Снимки Лина Главинова

Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе и съпругата му бяха сред меломаните, дошли да чуят виртуозните китаристи, които тази година участваха в "Burgas Jam". За поредна година пространството между Магазия 1 и Морска гара се превърна във фестивална зона. Повече от пет часа района се огласяше от музиката на китаристите.

Бургазлии имаха уникалния шанс да се забавляват с изпълненията на някои от най-добрите български китаристи. Международното участие тази година бе Луис Гало. Испанецът подгря публиката преди появата на легендите от ФСБ. Музикантите изнесоха двучасов концерт, в който, освен вечните си хитове, изпяха и парчета от новия си албум.

Групата се завърна на бургаската сцена след 20-годишно прекъсване. И публиката очакваше с нетърпение отново да ги види и чуе. А финалът на тяхното участие бе изпълнението на едно от емблематичните им парчета "След 10 години". Към ФСБ се присъединиха и всички, които бяха дошли на "Burgas Jam" с китарите си и участваха в общото свирене.

Сред феновете бе и Даниела Кузманова, съпруга на Румен Бояджиев от ФСБ и автор на някои от текстовете на групата, превърнали се в шлагери.

Галерия