Ректорът на университета проф. Магдалена Миткова откри форума. Снимки Черноморие-бг

Ректорът на университета проф. Магдалена Миткова откри форума. Снимки Черноморие-бг

Вторият Международен симпозиум по биоинформатика и биомедицина "BioInfoMed" започна в Бургас. Той се провежда от днес до 7-ми октомври в Конгресния център. Международният форум привличе за участие 125 водещи учени от България, Мексико, Индия, Великобритания, Франция, Белгия, Полша, Турция, Норвегия, Чехия, Швейцария и други страни. В рамките на симпозиума учените ще представят най-съвременните изследвания и иновации в областите биомедицина, биоинформатика, компютърни технологии, обществено здравеопазване и качество на живота.

Организатори на форума са университет "Проф. д-р Асен Златаров", Институтът по биофизика и биомедицинско инженерство към БАН, университетска болница "Царица Йоана" - София, Съюзът на учените в България и се подкрепя от Община Бургас.

Форумът бе открит от ректорът на университета проф. Магдалена Миткова. На официалния старт на симпозиума приветствие отправи и областният управител Мария Нейкова, сред гостите бяха и председателят на ОбС Севдалина Турманова и зам.-кметът по образование и социални дейности в Община Бургас Йорданка Ананиева.

Сред темите на форума ще бъдат анализи на големи данни в медицината и биологията, вземане на решения в медицината, изкуствен интелект в медицината и здравеопазването, биомедицинско моделиране и инженерство, биомембрани и биоматериали, клетъчно и тъканно инженерство, изчислителна биология и биомолекулно моделиране.

Галерия