P1030871

P1030871

Ученици от Бургас нищят климатичните проблеми

"Think Green, Think Young", финансиран по програма "Младежта в действие".

В продължение на седмица 60 младежи на възраст от 15 до 25 год. от България, Италия и Чехия, разделени в 3 тематични групи (Мобилност, Енергия и Отпадъци) обменяха идеи и даваха своите предложения за това какво всеки един от нас може да направи, за да се справим с екологичните проблеми.

Разработени бяха планове за действие, като част от мерките, включени в тях, ще бъдат реализирани на местно ниво в близките месеци.

Младежите участваха в специално разработена ролева игра, симулация на Световната конференция за борба с климатичните изменения на ООН, провеждаща се всяка година в различни точки на света. По този начин те се поставиха на мястото на различни институции и организации, запознавайки се с процесите на планиране, водене на преговори, представяне пред публика и защитаване на позиции.

Бургазлии бяха изключително активни по време на всички семинари и работни групи, в които участваха. Те впечатлиха организаторите с изключително добро познаване на екологичните проблеми и намирането на механизми за решаването им.