С поредица от инициативи учениците отбелязаха празника. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

С поредица от инициативи учениците отбелязаха празника. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

В бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" учениците и учителите отбелязаха с вдъхновение и признателност Международния ден на учителя - 5-ти октомври. По случай празника те организираха редица инициативи, които подчертаха значимостта на учителската професия и топлината в отношенията между учениците и  учителите.

Учениците от VIII "г" клас на бургаската гимназия по туризъм демонстрираха креативност и инициатива, като изработиха дигитален постер, за да отбележат празника. Проектът не само вдъхнови тяхната колективна работа, но и показа как съвременните технологии могат да служат като платформа за изразяване на идеи и емоции.

Учениците от VIIIЖ на бургаската гимназия по туризъм, водени от класния си ръководител Илияна Илиева, събраха книжки от личните си библиотеки и ги дариха на Народно читалище "Паисий Хилендарски 1928" в Меден рудник. Там те се запознаха с историята и дейността на читалището, което обогатява културния живот в района.

Инициативата продължи в детска градина "Делфин", където учениците подариха книжки на децата от група "Дъга" и им прочетоха приказка. Малчуганите отговориха с песни и весели сценки, създавайки атмосфера на радост и споделеност. Тази акция демонстрира как малките жестове могат да свързват поколенията и да вдъхновяват любов към книгите.

Учениците от VIII "е" клас представиха съобщение за празника, изработени плакат и картички! Всеки от тях разказа пред съучениците си за своя любим учител!

Едно от най-запомнящите се събития бе специално изработената фото рамка с надпис: "Най-добър учител%", пред която учители и ученици имаха възможност да запечатат моментите на празничното настроение. Рамката се превърна в символ на благодарността и уважението към всеки учител, който ежедневно се грижи за образованието и развитието на младите хора.

Учениците от VIII "е" клас представиха съобщение за празника, изработени плакат и картички! Всеки от тях разказа пред съучениците си за своя любим учител!

Учениците изразиха своето възхищение чрез лични послания към учителите под формата на знаменца, които бяха украсени с положителни качества от техните характери - търпелив, вдъхновяващ, отговорен и много други. Всяко знаменце бе малък, но значим жест на признание за усилията и любовта, които учителите влагат в своята работа.

Виктория от XI "б" клас създаде впечатляващ плакат, върху който бяха изобразени символи на знанието – бухал и книги. Плакатът олицетворяваше мъдростта и отдадеността на учителите към мисията им да образоват и вдъхновяват новите поколения.
През целия ден в гимназията звучаха и специални поздравления  по звуковата уредба от  Рустислава Йорданова, ученичка от XIIБ клас. Тя отправи топли благодарности и честитки към всички учители. Нейните думи докоснаха сърцата на всички и придадоха празничен дух на училищната атмосфера.

Кулминацията на празника бе видео клип с интервюта на учители, в които те споделяха своите мисли за учителската професия, предизвикателствата и радостите, които тя носи. Видеото беше трогателен и мотивиращ поглед към всекидневния труд на учителите, което допълнително засили уважението и любовта на учениците към тях.

Ученици от X-ти клас отправиха и друг  своеобразен поздрав за празника към учителите от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров", като изработиха картичка с която украсиха входа, учителската стая, кабинетите и коридорите.

С тези инициативи учениците от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров", не само отпразнуваха Международния ден на учителя, но и изразиха своята дълбока благодарност към всички, които допринасят за тяхното образование и личностно израстване. Учителите са хората, благодаррение на които младите хора се превръщат в личности. Те учат децата на всяка възраст да разпознават доброто и справедливостта, да мислят творчески и да бъдат самостоятелни. Празникът остави след себе си усмивки, топли емоции и много вдъхновение както за учителите, така и за техните ученици.

Галерия