Корабът е модерен, ро-ро пасажерски, единствен по рода си в България и поддържа една редовна линия между Бургас и Батуми. Снимки Община Бургас

Корабът е модерен, ро-ро пасажерски, единствен по рода си в България и поддържа една редовна линия между Бургас и Батуми. Снимки Община Бургас

Ученици от X клас, специалност "Корабоводене и корабни машини и механизми" на бургаската Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" - Бургас ще карат плавателната си практика на ро-ро кораба "Дружба". "Практиката им започва от втория срок и ще бъде под ръководството на Петър Янков", каза пред "Черноморие" директорът на гимназията Христина Жабова. Това става възможно в резултат на сключено споразумение между училището и "Port Bulgria West". Подписи под документа сложиха директорът на ПГМКР и директора на порта Огнян Райчев.

Корабът е модерен, ро-ро пасажерски, единствен по рода си в България и поддържа една редовна линия между Бургас и Батуми. Предназначен е за превоз на леки и тежки автомобили, автотранспортна техника и пасажери.

На кораб "Дружба" работят специалисти от високо ниво, с много опит, с много качества и знания, за да отговарят на високите изисквания в тази сфера.

"Тук ще бъде предоставено едно високо ниво на практическо обучение и се надявам в най-скоро време да видим тези ученици като членове на екипажа на този и на други кораби в световен мащаб", коментира Огнян Райчев.

Учениците ще могат да проследят товаро-разтоварния процес, да се запознаят с материално-техническата база на кораба, с всички системи, уреди, апаратура. Ще могат да наблюдават кораба в движение в района на пристанището.

Галерия