Учениците създадоха и Дърво на браството заедно с другите участници по проекта. Снимки ПГМЕЕ

Учениците създадоха и Дърво на браството заедно с другите участници по проекта. Снимки ПГМЕЕ

Учители и ученици от бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, известна още като Механото, взеха участие в последната мобилност по проект финансирана по "Erasmus+" - "Stop Bullying", която се проведе в Париж, Франция

Иван Пендев от X "з", Велизар Вълков от X "б" ,Даниел Тодоров от XI "а", Никола Николов и Петър Желязков от XI "и" клас, както и техните ръководители инж. Роза Желева, Стефка Чавдарова и Надя Г .Николова участваха в дейностите, включени в мобилността. През петте дни участниците имаха възможността да работят заедно в екипи с всички партньори по проекта. В рамките на различните сесии бяха показвани видеа и презентации, които демонстрираха как всеки партньор е преживял емоциите в различните страни. Това не само укрепи връзките между участниците, но и предостави ценен опит и знания за културните различия и сходства.

Една от значимите инициативи по време на мобилността беше създаването на книга против тормоза. Тази книга включва различни истории и методи за справяне с тормоза, разработени от участниците. В допълнение в седмицата на посещението беше създадено Дърво на братството, символизиращо единството и сътрудничеството между участниците от различните страни. Учениците и учителите също така отправиха послания за толерантността, които да вдъхновяват и насърчават взаимното разбирателство и уважение.

Посещението в Париж беше съпътствано от разглеждане на много емблематични забележителности. Учениците и учителите имаха възможността да се насладят на красотата на Айфеловата кула и площад "Трокадеро", да се разходят с кораб по река Сена, да посетят световноизвестния музей "Лувър", църквата "Сакре Кьор" и квартала "Монмартър". Тези посещения не само обогатиха културните им познания, но и им предоставиха възможност да се потопят в богатата история и култура на Франция.

Посещението в Париж по проект "Erasmus+" беше изключително преживяване за всички участници. То не само разшири техния културен хоризонт, но и укрепи сътрудничеството и приятелството между участниците от различните страни. Всички се завърнаха с много нови знания, спомени и вдъхновение за бъдещи проекти и инициативи. Този опит без съмнение ще остане незабравим и ще допринесе за тяхното личностно и професионално развитие.

Галерия