Срещата с Динко Динков бе кулминацията на събитието оп Походът на книгите. Снимки ПГТ

Срещата с Динко Динков бе кулминацията на събитието оп Походът на книгите. Снимки ПГТ

Клубовете по интереси в бургаската Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” се събраха за последната инициативата „Походът на книгите”. Както винаги, учителите по български език и литература от гимназията решиха да постъпят малко по-нестандартно и да разнообразят нещата.

Клубовете по интереси, водени от преподавателите по предмета, проведоха няколко инициативи и така се осъществи истински празник на книгата.

В „Походът на книгите, които ни правят хора” 15 интересни снимки показаха някои от най-впечатляващите библиотеки в света. Идеята бе на учениците, членуващи в клуба „Пишем правилно” с ръководител г-н Бисер Минчев.

Кулминацията на „Похода” обаче бе в изложбената зала на Регионалната библиотека „Пейо Яворов”, която се оказа малка, за да побере желаещите да присъстват на срещата с бургаския творец Динко Динков, който представи новата си книга „Богородични морета” и разказа интересни неща за бургаските автори, за плановете им, за самия процес на творчество. Срещата бе инициирана от г-жа Светла Петрова, г-жа Румяна Желязкова, г-жа Венета Иванова, г-ца Ивелина Иванова и г-ца Женя Гюлева. Г-жа Венета Иванова (ЗДУД) подкрепи своите колеги и оказа съдействие за организиране на събитието. Непосредствено преди срещата с г-н Динков ученици от гимназията прочетоха свои стихотворения и предизвикаха бурни аплодисменти от присъстващите. А когато пред учащите застана г-н Динков, интересът беше огромен. По невероятен начин той грабна вниманието им. Учениците аплодираха, смееха се с него, попиваха внимателно всяка негова дума и не усетиха кога измина времето. Към твореца бяха зададени интересни въпроси, на които той се постара да отговори изчерпателно. И от двете страни беше изразено желание за нови срещи.

Галерия