Децата рисуваха заедно със свещеника, който служи в църквата на манастира. Снимки Авторът

Децата рисуваха заедно със свещеника, който служи в църквата на манастира. Снимки Авторът

Ученици от Поморие изрисуваха гипсови яйца за Възкресение Христово. Иницивата се провежда за пета поредна година и се организира от сдружение "Граждани за Поморие" с председател Ангелина Мерджанова. Яйцата са високи 52 см и са изработени от Деян Георгиев от Асеновград. Яйцата бяха поставени на маси в двора на поморийския манастир "Свети Георги Победоносец", а учениците и техните преподаватели бяха благословени от Агатапослиския епископ Иеротей - игумен на манастира. Светата обител за поредна година е домакин на инициативата. В нея тази година с ентусиазъм се включиха 16 ученици от ОУ "Христо Ботев", както и деца от арт ателието към Народно читалище "Светлина" в квартала.

По време  на своеобразната работилница децата научаха повече за предстоящия празник Възкресение Христово и получиха от игумена на манастира книга за свети великомъченик и победоносец Георги.

"Инициативата е полезна за децата, защото получават познания по вероучение и показват уменията си, които са усвоили в рисуването", обясни Ангелина Мерджанова.

Едно от гипсовите яйца ще краси двора на манастира, а останалите ще бъдат разположени около храма "Света Богородица" в центъра на Поморие.

Галерия