Учениците настояват превозвача да възстанови курса

Учениците настояват превозвача да възстанови курса

Ученици събират подписи за възстановяването на последния курс по линията Бургас - Каблешково - Ахелой - Слънчев бряг. Преди няколко дни превозвачът "Минибус експрес Несебър" преустанови изпълнението на курса в 21.20 часа. Това обаче възпрепятства учениците, които учат в Бургас и живеят в Каблешково, Ахелой или Слънчев бряг да се приберат след учебните занятия.
"Повечето от нас посещават извънкласни занимания - школи, клубове, курсове, които обикновено започват след 19.00 часа. Спирането на този курс ограничава правото ни да спортуваме, да развиваме творческите си способности, да живеем активно", мотивират искането си тийнейджърите.   
Сега единствената им алтернатива остава собствен транспорт. Не всички обаче имат тази възможност.
"Трябва да прекъснем школите, в които сме се записали. Не е ли абсурдно десетки деца да се откажат от  танци, карате, кик бокс, плуване, футбол и т.н. заради липса на транспорт", питат риторично учениците.
Автобусите на "Минибус експрес Несебър" обслужват ученици от две общини - Поморие и Несебър. Събраните подписи ще бъдат предоставени на превозвача. 
Подписката ще бъде внесена и в двете общини, от които учениците се надяват да получат съдействие за възстановяване на курса по линията Бургас -Каблешково - Ахелой - Слънчев бряг.