DSC_4777

DSC_4777

Ученик от Кирил и Методий създава компютърна игра

игра "World of Kalleah". Тийнейджърът вече половин година работи по играта със специална комтютърна програма. Част от рисунките на героите от играта могат да бъдат видяни в изложбата, която е подредена във фойаето на втория етаж на бургаското школо. "Идеята за изложбата е на моята преподавателка Дотка Калъчева. Тя ме насърчи да го направя. Така ще помогна на моите съученици да се престрашат и те да покажат своите умения", сподели Александър Чичанов пред екип на Черноморие.DSC_4787DSC_4796

Дванайсетокласникът учи в паралелката по изобразително изкуство. Той е потомствен художник. Фамилията е от Поморие и момчето всеки ден пътува до Бургас. Александър е третото дете в семейството, което върви по стъпките на своите родители. Сестра му, която също е възпитаник на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" рисува театрални декори във Валенсия. Брат му използва уменията си на художник в анимацията, която създава във Великобритания.

Александър не само е запален по рисуването, но и по компютрите, игрите и японската анимация. Така се ражда и идеята сам да създаде игра. Историята в нея е за човек, който бива телепортиран в друг свят, където властват седем божествени същества. Главният герой трябва да им помогне да спасят своя свят от злите сили. "Играта дава възможност на всеки участник да избира как да играе и какъв финал да има", разказа Александър. В играта му има 20 герои. За създаването на всеки един герой Александър отделя една седмица. На ден прекарва по 12 часа пред компютъра. "Добър ученик съм. Имам фотографска памет и рядко сядам за уча по-задълбочено, но се справям", признава ученикът. След като завърши тази година, той иска да продължи обучението си в чужбина.