Директорът на гимназията Коста Папазов връчи отличието на Евелина Ганчева. Снимки Черноморие-бг

Директорът на гимназията Коста Папазов връчи отличието на Евелина Ганчева. Снимки Черноморие-бг

Евелина Ганчева - главен учител в бургаската Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" е отличена с приза "Неофит Рилски" на Министерството на образованието и науката. Това е първото такова отличие за професионалната гимназия в морския град.

Грамотата й бе връчена на първото от началото на пандемията присъствено събрание на педагогическия съвет на гимназията. "За първи път направихме предложение за това отличие. И сред учителите, които са отличени е и Евелина Ганчева", каза директорът на ПГЕЕ Коста Папазов преди да връчи грамотатата.

"Чест е да получа това високо отличие. Искам да благодаря на всички, които през годините са били до мен по време на моето израстване", сподели отличенията преподавател.

Отличие "Неофит Рилски" най-високото отличие, присъждано в образователната система на страната ни. Той е учредено през 1996 година и се връчва по традиция се връчва на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост.

Ежегодната награда на Министерството на образованието и науката се присъжда на изявени учители и директори на училища, детски градини и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейнос и заради приноса им в развитието на образователното дело в България.

Галерия