На домашно лечение в региона са 437 души. Снимката е илюстративна

На домашно лечение в региона са 437 души. Снимката е илюстративна

Учители и ученици от три общини - Бургас, Руен и Айтос са дали положителни проби за COVID-19. В резултат на това 96 ученици в Бургас и Айтос са под карантина, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Бургас. Учителите с корона вирусна инфекция са трима - 2-ма в община Бургас и един в община Руен. Под карантина са два класа в Бургас, на които учителят е преподавал - общо 44 ученици (в едната паралелка 23-ма и 21-ма в другата паралелка) и четирима души персонал в училището.

С положителна проба за COVID-19 са четирима ученици - трима в община Бургас и един в община Айтос.Под карантина са два класа с общо 52-ма ученици (в едната паралелка има 27 ученици, в другата - 25 ученици).

Общо 28 са новорегистрираните случаи за изминалото денонощие, като най-голям е броят в община Бургас - 18, в община Айтос - 7, в община Руен - 1, в община Поморие - 1, в община Несебър - 1.

Сред новорегистрираните случаи има един медик в Бургас. От новоустановените с инфекцията трима души са хоспитализирани, останалите са на домашно лечение.

Към днешна дата броят на регистрираните положителни случаи в Бургас и областта е 1089. Излекувани са 547 души.

Хоспитализирани са 88 пациенти в Инфекциозно отделение на УМБАЛ - Бургас, на СБАЛПФЗ - Бургас, в МБАЛ "Бургасмед", в УМБАЛ "Дева Мария", във Вътрешно отделение на МБАЛ - Айтос и в МБАЛ - Карнобат.

На домашно лечение са 437 души. Общият брой на жителите на региона с COVID-19, които са починали е 17.

Нов антирекорд: 785 с COVID-19 за денонощие