Христо Симеонов (вдясно) потърсил Константин Бачийски за разговор. Снимка Лина Главинова

Христо Симеонов (вдясно) потърсил Константин Бачийски за разговор. Снимка Лина Главинова

Христо Симеонов - учител по обществени науки в бургаската Профилирана гимназия с преподаване на английски език "Гео Милев" ще участва от гражданската квота в листата за общински съветници на партия "Средна европейска класа" на предстоящите мести избори, които ще се проведат на 27-ми октомври. "Ако СЕК се явят в коалиция с НФСБ, ще се явя на изборите като независим", така Симеонов отговори на въпроса на "Черноморие".

Преподавателят по философия участва като независим кандидат за депутат на изборите за Европейски парламент, които се проведоха на 25-ти май. Той получи 3 641 гласа. За него само в Бургас и региона бюлетина пуснаха 1 369 души.

Христо Симеонов е потърсил среща с Константин Бачийски - зам.-председател на СЕК и общински съветник в местния парламент в Бургас. "Не сме говорили за конкретно място в листата. Тепърва ще представяме хората, с които ще се явим на изборите", коментира Бачийски. Симеонов ще бъде в листата от гражданската квота.

"Няма значение мястото, нали има преференции, те са важни", заяви преподавателят по философия.

"Не е ясно все още дали ще се явим сами или в коалиция на местните избори. Досега СЕК са участвали самостоятелно, само на национални избори сме били в коалиция", обясни Бачийски. На вота за Европейския парламент СЕК участва в коалиция " "Патриоти за Валери Симеонов". За водача на листата - Валери Симеонов в Бургас и региона преференциално гласуваха 1071 души. Коалицията на вота за ЕП получи 4 164 гласа.