Велоалеята води към квартал Василико. Снимки Община Царево

Велоалеята води към квартал Василико. Снимки Община Царево

Допълнителни укрепителни дейности се извършват на съществуваща велоалея свързваща град Царево и квартал "Василико". Теренът е рисков поради абразивното въздействие на морската вода върху брега. В резултат, на което при силно вълнение се причиняват наводнения, носещи щети като увреждане на електрическите стълбове, разрушаване на пътната настилка и затруднено преминаване на пешеходци и велосипедисти.

Кметът на морската общиина Георги Лапчев провери на място състоянието на терета и в резултат на това започна изграждането и на още един подход към плаж "Понтон" от страна на велоалеята, както и увеличаване на буната в морето, което пък ще увеличи плажната ивица. 
Започна и последният етап от реновирането на морската сцена в центъра на града. След поставянето на дървено покритие върху сцената, което подобрява условията при експлоатация, следва доизграждането на стълби, поставяне на осветление и монтиране на седалки, чийто брой ще бъде около 400. 
Текущи ремонтни дейности текат и на улица "Бриз" в квартал "Василико" – стабилизиране , оформяне на асвалтовата настилка, изграждане на тротоари и проектиране на осветление.

Галерия