Изпити ще има за желаещите да учат медицина. Снимка Архив Черноморие-бг

Изпити ще има за желаещите да учат медицина. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаският университет "Проф. д-р Асен Златаров" стартира кандидат-студентската си кампания на 7-ми юни. Желаещите да се обучават в най-голямото държавно висше училище в Югоизточна България ще могат да подават документи от 7 юни до 1 юли. Приемът на документи ще става в салоните на Учебно-информационния център - студентско общежитие, бл. No1, партер и он-лайн през сайта на университета www.btu.bg.  Платформата ще е активна от първите часове на 7 юни до 14 юли включително.

Документите на кандидат-студентите за специалност „Медицина“ ще се приемат от 28 юни до 14 юли.

И тази година за улеснение на кандидат-студентите през системата за онлайн кандидатстване ще могат да се заплащат и таксите за явяване на изпит.

Заради извънредната епидемиологична обстановка в страната, която продължава и тази година отпадна възможността за явяване на предварителни изпити. За да имат кандидат-студентите възможност да изберат най-добрия за тях резултат, университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас ще признава оценките от матурите като вход за кандидатстване. Изключение прави единствено специалността "Медицина". Желаещите да се обучават в най-модерния медицински факултет в страната ще трябва да държат изпити по "Биология" за специалност "Медицина" на 17-ти юли и на химия за специалност "Медицина" на 18-ти юли. Заради противоепидемичните мерки времетраенето на изпита се намалява от 4 на 2 часа.

Отпадат изпитите по математика, химия и биология за специалностите във факултетите по технически науки и по природни науки. Въвежда се тест за обща подготовка по технически и природни науки, който ще се проведе на 4 юли. На същата дата е и тестът за Колеж по туризъм.

Изпитът по биология за специалностите във Факултет по обществено здраве и здравни грижи и Медицински колеж ще се проведе на 4 юли.

Изпитът по български език ще се проведе на 3 юли.

Резултатите от конкурсните изпити ще станат ясни до 11 юли, а оценките от изпитите за "Медицина" - най-късно до 26 юли.

Работно време на комисията по прием на документи: всеки работен ден от 8:00 до 16:30 ч. На 3-ти юли, събота, и 10-ти юли, събота, от 09:00 до 15:00 ч. Електронният адрес за контакти е: [email protected]. Пълният кандидат-студентски график е публикуван на страницата на университета: www.btu.bg