Областният управител Вълчо Чолаков събира утре членовете на щаба. Снимка Архив Черноморие-бг

Областният управител Вълчо Чолаков събира утре членовете на щаба. Снимка Архив Черноморие-бг

Утре решават дали и откога ще бъде обявена грипна епидемия в здравните заведения и грипна ваканция в училищата на територията на община Бургас и региона, научи "Черноморие". Областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков събира на 24-ти януари, петък, от 10.00 часа членовете на Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Това потвърди пред "Черноморие" пресаташето на Областна администрация Елена Ясенова - Иванова.

В щаба влизат, освен областният управител или негов заместник, представители на всички 13 общини в областта, директорът на Регионална здравна инспекция - Бургас д-р Георги Паздеров, управителите на болниците, шефът на Регионалното управление на образованието - Бургас - Виолета Илиева.

По време на заседанието се предоставят данни за броя на заболелите от грип и ОРЗ, както и броя на отсъстващите ученици. Още от миналата седмица се броят присъстващите ученици в школата в Бургас, научи "Черноморие".

По непотвърдена информация на заседанието утре ще бъде предложено да се вземе решение за обявяване на грипна ваканция от 27-ми януари до 31-ви януари включително.