Билетите за тазвечерния спектакъл Умопомрачение бяха изкупени още преди месец. Снимки Лина Главинова

Билетите за тазвечерния спектакъл Умопомрачение бяха изкупени още преди месец. Снимки Лина Главинова

В Драматичен театър "Адриана Будевска" отлагат деветте спектакли, включени в програмата за месец март. "Датите на отложените представления ще бъдат допълнително уточнени и билетите ще важат без заверка", казаха от касата на морската Мелпомена. Преустановяването на всички представления стана с решение на Министерския съвет и на Министерството на културата във връзка с установяване на първите пациенти с корона вирус в Плевен и Габрово. Според предварителната програма за месец март в бургаската драма трябваше да се играят 9 представления. Днес 9-и март бе спектакълът "Умопомрачение" с участието на Койна Русева, Асен Блатечки, Стефан Иванов, Никол Карабинова, Никола Парашкевов. Последното за третия месец на 2020-та година е "Милионерът" на 27-и март, с участието на Тончо Токмакчиев, Албена Михова и голяма част от артистичния състав на морската трупа.

"Отпадат и планувани от трупата на Драматичен театър "Адриана Будевска" 15 турнета с постановки в София и страната. Сега те също се отлагат до второ нареждане", каза за сайт "Черноморие" Борислав Чакринов - директор на драматичен театър "Адриана Будевска". От там ни информираха, че продължават репетициите за новия театрален спектакъл, чиято премиера трябваше да излезе в началото на месец април 2020-та година.

Проверка на сайт "Черноморие" установи, че освен в касата на ДТ "Адриана Будевска" и в другия билетен център (в градинката до Часовника б.аб), важи решението на Министерския съвет и на Министерството на културата за преустановяване и на всички гостуващи спектакли в Бургас.

Галерия