Униформените задържали собственика на заведението. Снимка Архив Черноморие-бг

Униформените задържали собственика на заведението. Снимка Архив Черноморие-бг

Собственик на заведение в Бургас е задържан, заради нарушаване на заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, според която всички заведения, кафенета и ресторанти се затварят до 29-ти март. Заповедта е в сила от 13-ти март, когато с решение на Народното събрание бе въведено извънредно положение в страната във връзка с разпространение на корона вируса COVID - 19. Това стана ясно след заседание на Общинския кризисен щаб в морския град.

Мъжът отворил заведението си и дори разположил свои хора да следят за появата на полицаи. Целта била, ако забележат представители на реда, кафенето да бъде затворено. Въпреки това униформените успели да "пробият" засадата и да задържат нарушителя. По това време в заведението имало повече от двама души. Собственикът е задържан, уточни шефът на Областна дирекция на МВР в Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

Забраната на министър Ананиев по отношение на заведенията изключва тези, които могат да приготвят храна и да извършват само доставка до домовете.