От години в Царево се провежда Рибен фест, на който избират най-добрата чорба. Снимка Архив Черноморие-бг

От години в Царево се провежда Рибен фест, на който избират най-добрата чорба. Снимка Архив Черноморие-бг

Заведението, което приготвя най-добрата рибена чорба, ще бъде избрано от жури и публика на тазгодишното издание на Фестивала на рибата и виното. Третото му издание ще се проведе от 13-ти до 15-ти септември в района около експозиционен център "Флора".

В конкурса за най-вкусна рибена чорба на Бургас могат да се включат заведения от града, които искат да покажат най-доброто от менюто си и да се впуснат в оспорваната надпревара. Победителят ще получи специален приз, който ще може да окачи в заведението си и през следващата година ще гарантира, че именно това място предлага най-добрата рибена чорба в града.

За целта всички желаещи трябва да сготвят и донесат специалитета на 15-ти септември 2019 (неделя), в 13.00 часа на Фестивала на рибата и виното.

Фестивалната зона ще събере на едно място кулинарни шатри, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите. Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

И през трите дни Детска зона ще забавлява най-малките. Тематични работилници на морска тематика ще провокират децата да рисуват, да правят сувенири, да открият своите таланти. Очакват ни още цирково шоу, кулинарни демонстрации, професинални консултации от сомелиер, много игри, състезания и конкурси, подкрепени с атрактивни награди. Популярни бургазлии също ще ни покажат кулинарните си умения и ще демонстрират любимите си морски и рибни рецепти.

Всеки фестивален ден ще завършва атрактивен концерт и прожекция на филм, свързани с морето. На 13-ти септември ще бъде прожектиран "Корави старчета", а на 14-ти септември - "Летовници". В музикалната програма ще се включат "Обратен ефект" и бургаската група "Силует", група P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов), "Тоника СВ" и Панайот Панайотов.

Фестивалната зона ще работи от 11.00 до 22:30 всеки ден. Входът е свободен!