Плажът в Бургас се пука по шевовете от плажуващи. Пред секциите обаче е спокойно. Снимки Черноморие-бг

Плажът в Бургас се пука по шевовете от плажуващи. Пред секциите обаче е спокойно. Снимки Черноморие-бг

В Бургас избират плажа и заведенията пред урните, установи проверка на "Черноморие". Ниска избирателна активност бе отчетена до обяд в днешния ден, когато в цялата страна се провеждат извънредни парламентарни избори за 46-то Народно събрание. Масово жители и гости на града избраха морето пред секционните комисии. Освен плажа, пълни са и заведенията край морето и в централната част на града.

Слънчевото и горещо юлско време мами мнозина край морския бряг. 30-те градуса на въздуха обаче се оказват истинско изпитание за членовете на комисиите. В тях няма климатици и вентилатори, а хората отварят вратите и прозорците, за да правят течение с надежда въздуха да се разхлади.

Очакванията са активността да се повиши в късния следобед, когато хората ще се върнали от плаж, ще са починали и ще отидат до урните, за да упражнят правото си на глас.

Малко преди обяд активността в Бургаско бе 12,30%. За сравнение на редовните парламентарни избори, които се проведоха на 4-ти април до обяд бюлетина бяха пуснали 19.21% от имащите право на глас.

Изборният ден продължава до 20.00 часа.

Галерия