Учениците на Невена Цанева ще участват в Европейска нощ на музеите

Учениците на Невена Цанева ще участват в Европейска нощ на музеите

Трупата на Държавен куклен театър и ученици от Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" ще се включат в Европейската нощ на театрите, която се провежда традиционно на 16-ти ноември. Морският град за пети път ще бъде част от международната платформа, от която страната ни е част вече 7 години. Тази година кампанията за инициативата е с послание "Ти променяш играта. Играта променя теб" и е вдъхновено от взаимната промяна, която се случва на зрителите и на изкуството.

170 са събития, които са включени в националната програма в 17 града на страната. Градовете се превръщат в "сцени" и за няколко часа животът придобива други измерения и се насища с особен артистичен смисъл.

В Бургас първото представление е на "Мечо Пух" от 11.00 часа в залата на Кукления театър и е с билети. От 17.00 часа в същата зала ще бъде играно "Парченцето" и за него входът е свободен.

Също от 17.00 часа е откриването на изложбата "Рисуваме театър" с участието на ученици от специалности "Сценичен костюм" и "Рекламна графика" в НУМСИ.

В 17.00 часа ще започне и представлението на "Душата ти вълшебница" - спектакъл по произведения на Пейо Яворов с участието на ученици X клас от специалност "Актьорско майсторство" с преподавател Георги Минков.

От 17.45 часа е началото на пърформънса "Гледна точка: Смяна на играта" с участието на ученици от XI клас от специалност "Актьорско майсторство" с преподавател Невена Цанева, а от 18.30 часа ще започне "Далеч усмихва се морето" - спектакъл по стихове на Федерико Гарсия Лорка и в него ще участват ученици от XII клас от специалност "Актьорско майсторство" с преподавател Даниела Георгиева.

Последното събитие в Европейската нощ на театрите е с начален час 19.00 - "Изгубени в звездите" от Семьон Злотников с участието на Лора Вангелова и Мирослав Парашкевов - ученици от XI клас.

Галерия