Плодовете и зеленчуцитеи, освен че са полезни, са и много вкусни. Снимката е илюстративна

Плодовете и зеленчуцитеи, освен че са полезни, са и много вкусни. Снимката е илюстративна

Кулинарната работилница, която организират в бургаското заведение "Art, Fishfood & Science - Glarus", е част от националната кампания "Революция в хареннето", която фондация "За храната" организара тази събота, 13-ти май. Деца на възраст осем - десет години ще запретнат ръкави, за да приготвят бързи, лесни и изключително полезни ястия от целенчуци. По този начин чрез игра те ще се запознаят с ползата от консумацията на зеленчуци и плодове.

Кампанията се провежда за шеста поредна година и сега фондация "За храната" си е поставила амбицията да обхване около 10 000 деца в цялата страна. Тази година инициативата е насочена към алергиите и алергените в храните.

Бургаското заведение "Art, Fishfood & Science - Glarus" става един от десетките доброволци у нас, които в рамките на два дни (12-ти и 13-ти май) ще запознаят подрастващите с полезната храна и как може тя, хем да е вкусна, хем да е забавна за приготвяне. Всеки доброволец избира рецепта, която децата да приготвят като по този начин проявят и своята фантазия.

Работилницата в "Glarus" отваря врати врати утре в 16.00 часа.