За поредна вечер в Бургас се проведе антиправителствен протест. Снимки Черноморие-бг

За поредна вечер в Бургас се проведе антиправителствен протест. Снимки Черноморие-бг

В Бургас излязоха на протест с лика на Апостола на свободата - Васил Левски и надпис към него: "Народе???". Жителите на морския град се събраха на обичайното място през последните дни - площад "Атанас Сиреков" пред сградата на Общината. Там започна и подписка с искане за отмяна на решение на Общинския съвет в Бургас, с който се променя статута на пътя в парк "Росенец", който води към т.нар. сараи на почетния председател на ДПС - Ахмед Доган.

Млади момичета бяха дошли на протеста с ръчно изписани плакати "Искам да остана в България" и "Протестирам, за да не емигрирам". "Винаги гласуваме. Искаме да оставка на правителството, сформиране на ново - коалиционно правителство и повече прозрачност", коментираха те пред "Черноморие".

И тази вечер към шествието, което тръгна от площада пред Общината, се присъединиха семейства с деца. С викове "Оставка" и "Протестът е за Вас, елате с нас!" участниците в антиправителствения протест тръгнаха по пешеходната улица "Александровска". За броени минути те блокираха движението на пешеходната пътека до жп гарата на площад "Царица Йоана", след което шествието се отправи по пътното платно в посока улица "Булаир" към Гъбката в Морската градина.

Организаторът на протеста Асен Бонджев е входирал писмо уведомление в Община Бургас за организиране на протест и през следващия месец. С него той известява администрацията за съберането на хора всеки ден в 18.00 часа на площад "Атанас Сиреков" до 20-ти август. На протеста вече поредна вечер се забелязва и бившият общински съветник от НФСБ Георги Дражев, който върви най-отпред и носи плаката с надпис: "Оставка Борисов!". "Нямаме конфликт с него. Запазваме добрия тон", коментира Бонджев пред "Черноморие" участието на Дражев на протестите.

Галерия