Излекувани до момента са 761 души в Бургас и областта. Снимката е илюстративна

Излекувани до момента са 761 души в Бургас и областта. Снимката е илюстративна

Петима медици са с доказан COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Бургас. Петима души са починали през изминалото денонощие. Това е най-големият брой на загубили битката с вируса за 24 часа. Така общият брой на починалите е 38.

108 са новорегистрираните случаи за последното денонощие. 8 от тях са хоспитализирани, останалите са на домашно лечение. Най-голям е броят на новите случаи в община Бургас - 63-ма души, 9 са новите случаи в община Кранобат, 9 са и в община Поморие, 7 в община Несебър, 6 в община Руен, 5 в община Созопол, по 3 в общините Средец и Айтос, 2-ма в община Камено, 1 в община Царево.

Сред новозаразените има петима учители - четирима в община Бургас и един в община Камено. Един клас в Камено е под карантина. Двама ученици са дали положителен тест.

144 души се лекуват в здравни заведения в Бургас, Айтос и Карнобат. Четирима са в тежко състояние, четирима са в реанимация. 1051 са на домашно лечение.

Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са 1989. Излекувани са 761 лица.

Нови 2689 случая на COVID-19 за денонощие