Китайската Нова година ще бъд епосрещната със серия от изяви

Китайската Нова година ще бъд епосрещната със серия от изяви

Китайската Нова година ще бъде посрещната в Бургас със серия от събития. Турнето "Процъфтяващият път на коприната" - "Живописна Джъдзян" ще бъде представено на 5-ти февруари в морския град от артисти от китайския град Нинбо. Бургас е един от 4-те града в България и Румъния, избрани за културно-туристическата атракция, която разкрива народните обичаи, свързани с Китайската Нова година, както и очарованието на древния пристанищен град Нинбо.

Шоуспектакъл на арт трупата "Тиенихуей", пътуваща фотоизложба "Живописна Джъдзян", както и творчески занимания за опознаване на нематериалното културно наследство на провинция Джъдзян ни очакват в първата сряда на февруари от 10.00 до 20.00 часа във фоайетата и залата на драматичен театър "Адриана Будевска".

Стартът на събитията ще бъде даден с пътуващата фотоизложба, която ще бъде експонирана във фоайето на втория етаж от 10.00 часа. Точно в 17.00 часа отново при вход свободен във фоайето на първи етаж ще започнат интерактивни творчески занимания. В рамките на час и половина бургазлии ще се насладят на рисуване на традиционни китайски новогодишни картини, писане на паралелни благопожелателни надписи и изработване на китайски фенери.

Веднага след това, от 18:30 часа в голямата зала ще започне представлението "Сън за Тиени".

В него са вплетени елементи от традиционната китайска опера, акробатични номера, етнически танци, фокуси и още сценични атракции. Така по оригинален начин публиката ще бъде запозната с развитието на древното пристанище по Морския път на коприната - Нинбо и с впечатляващото културно наследство на провинция Джъдзян.

Билети за спектакъла можете да закупите от каса "Часовника" на символичната стойност от 5 лева.

Инициативата се реализира от Китайски културен център - София с партньорството на Община Бургас.