Този участък от 4-ти май вече ще функционира като Зелена зона. Снимки Иво Димитров

Този участък от 4-ти май вече ще функционира като Зелена зона. Снимки Иво Димитров

Хибридна зона за платено паркиране ще заработи от 4-ти май в Бургас. Тя ще обхваща участъка от Генералното консулство на Република Турция до пристанището. В участъка влиза и района около улица "Морска" и около гранд хотел и СПА "Приморец", където в момента действа Синята зона. На тези места вече могат да се видят две обозначителни ленти - синя и зелена. За поставената на асфалта зелена ивица това сигнализира читател на "Черноморие".

"Районът е обозначен със зелена боя и това означава, че след 4-ти май там ще действа Зелената зона за платено паркиране", каза пред "Черноморие" Андрей Рунчев - директор на Общинско предприятие "Транспорт". Така ще се получи първата хибридна зона в Бургас. През зимата тя ще действа като Синя зона, а през лятото - като Зелена.

"Табелите ще бъдат сменени преди 4-ти май, така че от тази дата ще е ясно, че се паркира в участък на Зелената зона", уточни Рунчев.

Зелената зона тази година ще заработи от 4-ти май и ще функционира до 30-ти септември. Тя обхваща района на "24-ти Черноморски пехотен полк". Зелената зона беше разширена с решение на Общинския съвет в Бургас и вече стига и до улица "Копривщица" в комплекс "Лазур".

Галерия