Както и сред българите, има украинци, които паркират неправилно или в обхвата на Синята зона без да платят за това

Както и сред българите, има украинци, които паркират неправилно или в обхвата на Синята зона без да платят за това

Толеранс проявяват служителите на Общинско предприятие "Транспорт" в Бургас към украинските граждани, които паркират автомобилите си в обхвата на Синята зона, която е платена. "Предупреждаваме ги, че са длъжни, след като паркират там да си заплатят престоя. Вече имаме няколко случая на вдигнати от паяка автомобили с украински номера, заради неправилно паркирано. Но се опитваме да проявяваме толеранс и да им обясняваме, че това е платена зона за паркиране. До репатриране на автомобила се прибягва в краен случай", каза за "Черноморие" Андрей Рунчев - директор на ОП "Транспорт".

Някои украински шофьори си паркират автомобилите в Синя зона без да плащат, въпреки предупреждението за това, други направо в градинки или върху тротоарите. Има и такива, които са изрядни и спазват правилата. Те заплащат времето за престой чрез български телефонни номера, предоставени им от техни приятели или от хора, чиито наематели са.

Вече има запитвания възможно ли е украинците да не плащат за времето на престой в обхвата на Синята зона. "Ние не можем да вземем такова решение. Има Наредба, която е приета от Общинския съвет и тя трябва да се спазва, както от българските водачи, така и от чужденците", допълни Рунчев. Украинските граждани могат да бъдат освободени от заплащане на Синя зона, само ако има входирано предложение за това и то бъде подкрепено от мнозинството в местния парламент на Бургас.