Пейките се радват на интерес от страна на бургазлии. Снимки Лина Главинова

Пейките се радват на интерес от страна на бургазлии. Снимки Лина Главинова

В Бургас ще отдъхват върху... пейки моливи. Двете нестандартни пейки вече са разположени в морския град. Едната се намира на площад "Св. св. Кирил и Методий" в непосредствена близост до СУ "Св. св. Кирил и Методий", а другата е поставена в Морската градина до експозиционен център "Флора". Идеята за двете нестандартни пейки е на кмета на Община Бургас Димитър Николов. Той е видял такива пейки по време на служебно пътуване в европейски град и провокирал работещите в Общинско предприятие "Общински имоти" да изработят такива.

"Има голям интерес към пейките, които са интересни и различни и създават пролетно настроение. Не е обсъждано дали ще бъдат изработени още пейки тип моливи, но може да се помисли за други арт пейки, които да бъдат поставени на различни места в града", коментира пред "Черноморие" Весела Йорданова - директор дирекция "Култура и връзки с обществеността" в Община Бургас.

Общинското предприятие вече ще отговаря за поддръжката на пейките в града. Прави се оглед на тези, които са разположени по централните пешеходни улици и предстои подмяна на частите, които са повредени или липсват.

Галерия