Христина Секлемова и Красимир Калудов (до нея) са вносители на докладната записка. Снимки Архив Черноморие-бг и илюстративна снимка

Христина Секлемова и Красимир Калудов (до нея) са вносители на докладната записка. Снимки Архив Черноморие-бг и илюстративна снимка

Община Бургас ще търси финансиране за закупуване и поставяне на самопочистващи се тоалетни, които да бъдат монтирани в центъра на морския град. Предложението за закупуването и поставянето им е на съветниците Христина Секлемова и Красимир Калудов ("Средна европейска класа"). Докладната записка предизвика дебати и накрая се стигна до нейното оттегляне и преработване впоследствие.

"Инициативата е много добра. Това са много скъпи съоръжения, затова предлагат те да бъдат финансирани с грандови средства. Не ми се иска да даваме общински средства за скъпо удоволствие. Деликатна е темата, скъпо е съоръжението. Хората не искат такива съоръжения в комплексите. В парковете не може навсякъде да бъдат монтирани, защото няма канализация навсякъде. Ние ще направим обстойно обследване, къде може да бъдат поставени те. Но нека не харчим общински средства за нещо луксозно. Помогнете с финансирането", каза по време на обсъжданията на докладната записка кметът на Бургас Димитър Николов.

"Посочихме скъпи съоръжения, защото те отиват на град като Бургас", мотивира докладната записка Красимир Калудов.

Съветникът Димо Грудев (коалиция "ГЕРБ - СДС") предложи частни фирми да могат да кандидатстват за поставяне на такива тоалетни на отредени за целта места.

"Вариантите са чудесни. Важнто е да се случи, защото градът се нуждае от това. В центъра има само четири работещи тоалетни. Отворени сме за всяко предложение", заяви и другият вносител на докладната записка Христина Секлемова.

Направените в залата предложения доведоха до промяна в докладната записка. Това мотивира и вносителите да я оттеглят и да я входират следващия месец с направените корекции.

Галерия