Кампанията има за цел да отличи учениците с постижения. Снимка Архив Черноморие-Бг

Кампанията има за цел да отличи учениците с постижения. Снимка Архив Черноморие-Бг

В Бургас търсят ученик на годината. За втора поредна година Община Бургас организира кампанията, която е част от програмата "Бургаски деца" на администрацията и има за цел да насърчава и подкрепя изявени младежи с постижения в областта на образованието, науката и изкуствата.

Имената на номинираните за приза ученици са обявени и всеки може да даде своя вот за някое от децата. Предложенията за номинации се отправят от директорите на училищата или експертна комисия и са в следните категории:

- "Изкуства" - "Индивидуални изпълнители" и "Формации"

- "Математика и природни науки" - I-VII клас и VIII-XII клас

- "Хуманитарни науки"

В следващите две седмици всеки ще има възможност да гласува за своя фаворит на адрес: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1379.

Там, освен имената на учениците, са посочени и постигнатите от тях успехи през годината на състезания и олимпиади.

Победителите ще бъдат определени на базата на резултатите от гласуването. За да дадете своя глас, трябва да посочите валиден e-mail адрес. На него ще получите линк за потвърждение на вашия глас, който ще бъде отчетен, след като извършите потвърждението. Гласуването е еднократно във всяка категория и възрастова група и продължава до 12:00 часа на 3 декември.

Условията за даване на вот имат за цел да не се допусне един човек да гласува многократно за определен кандидат, което би компрометирало конкурса.