Работата по цялостно изясняване на престъпната дейност продължава. Снимка Архив Черноморие-бг

Работата по цялостно изясняване на престъпната дейност продължава. Снимка Архив Черноморие-бг

В Бургас задържаха мъж, задигнал 7 000 лева и бижута, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР и Пето Районно управление е задържан 21-годишен криминално проявен.

Кражбата е извършена между 15-ти и 18-ти май в апартамент в комплекс "Изгрев". Оттам е откраднал около 7 000 лева в различна валута, златни накити с общо тегло 500 грама - ланци, обеци, гривни и пръстени и два маркови дамски часовника. Жилището е на третия етаж в блок 44 в комплекса, обитаван от 47-годишна бургазлийка.

21-годишният криминално проявен бургазлия, който извършил кражбата, влязъл в жилището чрез счупване на стъклопакет на PVC вратопрозорец на терасата. Той е задържан за срок от 24 часа. Направил е пълни самопризнания и върнал откраднатите златни накити и часовниците. Работата по цялостно изясняване на престъпната дейност на 21-годишния мъж продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.