Кирилл Алексеев получи плакета Най-добър випусник на ПГЕЕ за 2019/2020 г. Снимки Черноморие-бг

Кирилл Алексеев получи плакета Най-добър випусник на ПГЕЕ за 2019/2020 г. Снимки Черноморие-бг

В бургаската ПГЕЕ "Константин Фотинов" връчиха дипломите на зрелостниците. Заради пандемията и извънредната епидемиологична обстановка тази година церемонията бе променена и завършващите не сложиха традиционните тоги и шапки. 72 дванайсетокласници от трите паралелки на елитната гимназия получиха дипломите си за завършено средно образование. Събитието събра абитуриентите в учителската стая. Първи получиха зрелостните свидетелства 22-ма ученици от XII "а" клас, а след това и връстниците им от паралелките "б" и "в". Девет от зрелостниците завършиха средното си образование с успех "Отличен".

За 15-ти път бе връчен плакет "Най-добър випусник". За учебна 2019/2020 година отличието получи Кирилл Алексеев от XII "а". Той завършва специалност "Компютри, технологии и техника". Кирилл е с руски корен и последните три години е учил в ПГЕЕ "Константин Фотинов". През този период той успя да покаже завидни умения в усвояването на българския език и учебния материал, гордеят се педагозите от гимназията. Кирилл ще продължи обучението си по същата специалност в Техническия университет във Варна.

"Днес е един от дните, които ще останат с хубави спомени за вас. Винаги ще останете наши ученици, чиито имена остават в книгата на училището", каза директорът на ПГЕЕ Коста Папазов. Резултатите от зрелостните изпити в гимназията са добри. "Очаквах повече отличници от този випуск. Но отличната диплома не е достатъчна, важно е и какво ще завършиш след това и как ще се реализираш", допълни Папазов.

"Уроците не завършват с последния звънец. Бъдете усмихнати. Запазете детето в себе си. Успешен път", това пожела на своите ученици от XII "а" тяхната класна ръководителка Ивка Стоянова.

Галерия